Skydda mobilen mot yttre och inre skador!

Mobilen, den är alltid med, vart man än tar sig. Den används flitigt hemma så väl som borta. Dock är det en ömtålig sak. Dels behöver den skydd i form av ett mobilskal eller ett mobilfodral. Det skyddar mot yttre skador. Sedan är det inte bara fodral till mobilen man måste ha, det gäller även att skydda det du har i telefonen!

Gör mobilen säkrare

Utöver att skydda mobilen med ett mobilfodral så ska du skydda den mot påverkan som kan ske mot den. Du kan bli hackad, utsatt för nätfiske och mycket mer.

Dels ska du skydda den mot digitala banditer som med hjälp av farliga program, spioner och annat försöker snappa upp din privata information. Sedan är det bra att skydda telefonen om den blir stulen rent fysiskt, så att inte innehållet i den kan kommas åt.

Fyra bra tips är dessa:

  • Installera bara appar du verkligen litar på.
  • Öppna inte länkar i sms och e-post om du är osäker på vart de leder.
  • Dela inte känslig information i öppna nätverk (wi-fi som inte kräver lösenord).
  • Håll telefonen uppdaterad med den senaste mjukvaran från tillverkaren.

Skärmlås, tvåstegsverifiering och andra säkerhetsfunktioner är bra att installera in. Se över alla dina säkerhetsinställningar. Idag har de flesta hela sina liv i mobilen, det är kontakter, bankkonto, id, och en mängd annat som inte är bra om andra kommer över. Så se till att skydda utsidan med ett mobilfodral och insidan genom att tänka till och ställa in säkerheten.

11 Dec 2017