Intressanta fakta om webbdesign

Webbdesign är en av de mest kända och fördelaktiga branscherna idag. Med ett stort antal nya webbplatser som regelbundet lanseras på Internet är det inte konstigt att webbdesigners efterfrågas. Nedan kan du se några intressanta fakta om detta intressanta område för webbdesign. 

1. Webbdesign är mer än bara design. En av dess viktigaste komponenter är sökmotoroptimering. Det betyder att en webbmaster som arbetar med ett projekt måste ha professionella kunskaper om webbutvecklingsspråk samt SEO-principer.

2. Flash är föråldrat. Alla vet att Flash-programmering får en webbplats att se attraktiv och intressant ut för sina besökare. Under de senaste tio åren har Flash-baserade webbplatser dock tappat ett stort antal av sina besökare med tanke på det faktum att webbplatser med Flash-applikationer tar längre tid att ladda. Dessutom är deras prestanda när det gäller SEO mycket otillfredsställande.

3. Andra viktiga krav för en relevant design är kompatibilitet med flera webbläsare, kompatibilitet med sociala medier och överensstämmelse med de senaste standarderna.

4. Besökare föredrar livliga bilder, de uppmärksammar olika element på en webbsida, enligt en studie gillar besökarna webbsidor med foton av människor, djur och fåglar, istället för tecknade figurer eller stickbilder. Ansikten på spädbarn visade sig vara mest omtyckta.
 
5. Ett par sekunder, vanligtvis 4 sekunder är tidsgränsen för laddning. Varje webbplats som tar mer än fyra sekunder att ladda är en misslyckad design eftersom den inte kan få besökarnas intresse.

21 Apr 2023