Träna inte barfota

Tre dagar i veckan går jag till gymmet för att träna och det finns två saker jag verkligen stör mig på. Det första är de som insisterar på att träna med bar överkropp och det andra är de som går runt barfota på gymmet. Det är så äckligt! Dessutom så är det förenat med risker att träna utan skor. 

Det finns några få tillfällen då träning utan skor är OK. Kampsport till exempel, eller yoga. Då kan man vara barfota. Men när det gäller att styrketräna så finns det inga ursäkter att vara barfota. Skaffa riktiga lyftarskor om du ska jobba med skivstång, eller använd ett par bekväma joggingskor om du kör mer all-round träning. 

Farligt att vara barfota

Står man där och ska köra marklyft och halkar minsta lilla millimeter så kan man slita sönder musklerna på bara bråkdelen av en sekund. Så för din egen säkerhet så ska du ha skor på dig. Sen är det inte fräscht att gå omkring med svettiga fötter, eller med fotvårtor eller svamp. 

Jag önskar de kunde sätta upp en skylt med att det är träning förbjuden om man är utan skor eller utan något på överkroppen. Vi som tränar för att må bra måste få slippa alla de där som bara ska posera hela tiden. Vilket för mig till det här med kameror på gymmet. Men det är en helt annan fråga som kan tas upp en annan gång. Filmar du dig själv på gymmet? 

23 Apr 2023