Vad är ett USB?

USB står för Universal Serial Bus. Det är ett sammanhang som används när man vill överföra data mellan två olika enheter. Det kan vara mellan två olika datorer eller mellan en dator och en skrivare. Ibland sker det med en så kallad usb-kabel ibland med ett usb minne. Det är smart att satsa på flera billiga usb minnen. Du kan då få plats med en massa saker på det för att bära med dig till andra platser. Du kan kopiera över filer till ditt usb minne. Du kan spara ner foton, textdokument och en massa mer på en sådan sticka. Du kan köpa billiga usb minnen på nätet. Du kan sedan koppla det till usb porten som finns på datorn. Du ser det genom en särskild symbol.

Om du inte ser minnet på datorn direkt så klicka på "min dator". Då kommer du att se det som en egen enhet. 

Hur kopierar man filer till usb?

Du kan kopiera filer till och från ditt USB minne på lite olika sätt. Det går att göra det genom att markera de filer som ska flyttas och sedan högerklicka på dem och välja kopiera. Sedan så klistrar du in det på usb-minnets flik. Du kan göra det enkelt genom kortkokmmandon. Ctrl-knappen och så bokstaven C innebär kopiering, då C står för copy. Tar du Ctrl-knappen och P, så klistrar du in, då P står för paste. 

Du kan också dra  filerna som ska kopieras direkt från mapp till USB minne. Det går ännu snabbare än att klippa och klistra. 

23 Feb 2020